Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Konijn met vleesballetjes in roomsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 panklaar konijn van ± 2 kg
150 gr boter
1 ei
500 gr saucijzenvlees
200 gr gekookte ham
3 grote uien, waarvan 1 in ringen gesneden
1 teentje knoflook
tijm, rozemarijn
1 eetlepel gehakte peterselie
1 theelepel laurierpoeder
1 fijngehakte konijnenlever (neem geen hazelever, want die is te sterk van
smaak)
1 winterwortel
3 dl droge witte wijn
1/2 dl cognac
beurre manié
1 1/2 dl sterk geconcentreerde bouillon of wildfond
1/8 liter zure room

Bereiden

Snijd het konijn in stukken, wrijf die in met zout en peper en braad ze
aan in de hete boter.
Maak balletjes van het saucijzenvlees, het ei, de lever, 2 fijngesneden
uien, de fijngesneden ham en de knoflook uit de pers.
Voeg ze bij de stukken konijn en laat ze mee bruin worden.
Giet de wat verwarmde cognac bij het konijn, flambeer die en blus met de
witte wijn, vermengd met de warme bouillon.
Voeg de grofgesneden winterwortel en de in ringen gesneden ui erbij en
laat alles ± 2 uur sudderen.
Schik de stukken konijn en de balletjes op een voorverwarmde schotel.
Zeef de saus, kook haar iets in en bind haar daarna met de beurre
manié.
Roer de zure room erdoor en giet de saus over het gerecht.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gestoofde patrijs met zuurkool
Parelhoen met pittige walnoten en zuurkool
Konijn met mosterdsaus
Kwartels met druiven
Coq au vin

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes